woensdag, 11. november 2009 - 18:34

Crisisorganisatie in Meppel verloopt naar tevredenheid

Meppel

In de gemeente Meppel is dinsdagavond een alarmerings- en opkomstoefening gehouden voor alle medewerkers die een rol hebben binnen de gemeentelijke rampenorganisatie.

Vanaf 18.30 uur werden de medewerkers gebeld met de mededeling dat er een oefening was en het verzoek om naar het stadhuis te komen. Vervolgens moest iedereen bij binnenkomst een kennistest afleggen. Binnen 1 ½ uur waren er ruim 70 medewerkers paraat waarmee alle deelprocessen opgestart konden worden.

Nadat de opkomsttijd van alle medewerkers geregistreerd was, werd iedereen aan een kennistest onderworpen. Het is van groot belang dat iedereen die een rol heeft binnen de gemeentelijke rampenorganisatie, ook weet voor welke rol hij/zij wordt ingezet.

Het gemeentelijke rampenplan bestaat uit acht deelprocessen, te weten: voorlichting, opvang & verzorging, uitvaartverzorging, registratie van slachtoffers, voorzien in primaire levensbehoeften, registratie van schade, milieuzorg en nazorg. Dit houdt in dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is en deze zaken zal coördineren en begeleiden met eventueel andere partijen.

De resultaten van de kennistest zullen nog geëvalueerd worden en vormen tevens input voor het opleidings- en oefenprogramma voor de komende jaren.

Tijdens de oefening zijn ruim 70 medewerkers naar het stadhuis gekomen. Burgemeester Jan Westmaas: ‘Als voorzitter van het Beleidsteam ben ik ontzettend tevreden met deze opkomst. Met deze opkomst konden alle gemeentelijke deelprocessen opgestart worden wanneer er daadwerkelijk een calamiteit zou zijn geweest’.
Provincie:
Tag(s):