maandag, 12. oktober 2009 - 9:52

Cruijff: 'Ruzie met Van Gaal? Ik heb wel betere dingen te doen'

Amsterdam

(Elf Voetbal) Johan Cruijff ontkent dat er sprake is van een ruzie met Louis van Gaal. In zijn pas uitgebrachte biografie beweert de Bayern-coach dat Johan het hem kwalijk neemt dat hij ooit halsoverkop vertrok bij de familie Cruijff, toen hij daar op bezoek was.

Van Gaal zegt het volgende in zijn boek. "Ik ben één, twee keer bij hem thuis geweest. Eén heel goed gesprek gevoerd over het leven, maar dat was vooral met Danny. Johan zei niet zoveel. Op 26 december 1989 vierde ik Kerst, met ook de Koemannetjes, bij de familie Cruijff thuis. Toen ging de telefoon. Het was voor mij. De familie: 'Riet is overleden.' Mijn zus. Ik ben halsoverkop naar huis gegaan. Later hoorde ik dat Johan het me kwalijk heeft genomen dat ik hem nooit bedankt heb."

"Als je zoiets hoort dan vraag je jezelf af of er bij iemand een draadje loszit of een kabel", reageert Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. "Normaal gesproken reageer ik niet op zoiets, maar dit keer worden de normen overtreden die wij in ons gezin hanteren. Als ik namelijk hierdoor boos zou zijn, dan deug ik niet als mens."

"Daarom klopt het ook niet", vervolgt Nederlands beroemdste nummer veertien. "Van geen kant. Omdat ik nooit zo precies met dit soort zaken ben, heb ik aan mijn vrouw gevraagd hoe het toen precies is gegaan. Dat ik ruzie met Van Gaal zou hebben komt daarom helemaal voor zijn rekening. Ik heb wel betere dingen te doen."
Categorie:
Tag(s):