donderdag, 20. augustus 2009 - 20:48

Culturele seizoen start in Drenthe met Uitdag

Regio

Op zaterdag 12 september 2009 openen alle Drentse gemeenten het culturele seizoen met een bijzonder evenement. Dit gebeurt onder de noemer Culturele Uitdag. Het is de bedoeling de inwoners van Drenthe kennis te laten maken met het cultuuraanbod in hun eigen gemeente.

Iedere gemeente vult de Drentse Culturele Uitdag op eigen wijze in.
Zo valt de Culturele Uitdag in een aantal gemeenten samen met de Open Monumentendag en in andere gemeenten valt de Uitdag samen met een festival. In Borger-Odoorn is de Uitdag bijvoorbeeld gekoppeld aan het Stratenmakerfestival en in de gemeente Westerveld aan het Sterrenfestival. In Emmen, Hoogeveen en Meppel valt de Uitdag samen met de opening van het theaterseizoen, terwijl in andere gemeenten het publiek in de openlucht kan genieten van beeldende kunst, literatuur, muziek, poëzie en/of theater.

De culturele uitdag moet de komende jaren uitgroeien tot een evenement met presentaties en optredens waarbij gedurende één dag zowel particuliere als gesubsidieerde culturele instellingen hun activiteiten promoten aan een breed publiek. Daarnaast zouden organisaties die dag ook spelers en cursisten moeten kunnen werven.

De provincie Drenthe stelt jaarlijks financiële middelen beschikbaar om de Culturele Uitdag in de twaalf gemeenten mogelijk te maken. Kunst & Cultuur Drenthe ondersteunt de twaalf organisatoren van de Culturele Uitdag op het gebied van promotie.
Op de website www.cultureleuitdagdrenthe.nl zijn de programma’s van de verschillende gemeenten te vinden.
Provincie:
Tag(s):