dinsdag, 24. maart 2009 - 14:19

Cursus Sportblessures door Huis voor de Sport Groningen

Grootegast

In april 2008 organiseert Huis voor de Sport Groningen een cursus Sportblessures verdeeld over provincie Groningen, in Grootegast, Haren en Bellingwedde. De cursus duurt één avond van ongeveer 2,5 uur en wordt gehouden op respectievelijk 6 april, 21 april en 14 mei.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan de belasting en belastbaarheid van de sporter. De deelnemers leren een blessure te beoordelen en eerste hulp bij sportongevallen toe te passen. Ook wordt ingegaan op de nazorg die eventueel verleend moet worden aan de sporter. Een gekwalificeerd fysiotherapeut zal in theorie en praktijk uitleg geven over hoe er gehandeld moet worden bij een ongeval.

Iedereen die te maken heeft met sport mag deelnemen aan deze cursus. Dat kan zijn als trainer, begeleider of zelfs als toeschouwer. Het is een avond waarbij de deelnemers niet alleen passief luisteren, maar ook actief deelnemen. Oftewel, een interactieve bijeenkomst waarin vragen van uw kant volop de ruimte krijgen. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Informatie vindt u op de website van Huis voor de Sport Groningen
Provincie:
Tag(s):