zaterdag, 14. februari 2009 - 19:43

D66 verklaart de liefde aan kinderen in achterstandsituaties

Groningen

D66 Statenfractie Groningen heeft vandaag een valentijnstaart aangeboden aan Europa Kinderhulp, regio Groningen, die al bijna 50 jaar vele kinderen een onbezorgde vakantie bij Nederlandse gastouders bezorgen. Europa Kinderhulp draait volledig op vrijwilligers en donaties.

De kinderen voor wie Europa Kinderhulp zich inzet, hebben het niet gemakkelijk thuis. Het kan gaan om allerlei soorten problemen, zowel op financieel als sociaal gebied. Een vakantie betekent voor deze kinderen dan ook heel veel. Ze kunnen even op adem komen en ‘bijtanken’. Vaak is de vakantie een ervaring voor het leven en levert deze een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.

De democraten hebben daar zeer veel respect voor. "Dit is een kwetsbare groep, die zeker extra aandacht verdient," aldus fractievoorzitter Piet de Vey Mestdagh. "Vanuit D66 vinden wij de Europese samenhang en vermindering van de sociale verschillen een belangrijk punt. Hier draagt Europa Kinderhulp met al haar vrijwilligers een steentje aan bij."

Elk jaar biedt D66 een taart aan bij een organisatie die voornamelijk op vrijwilligers draait. Op die manier wil D66 het belang van vrijwilligers onderschrijven, en hen eens extra in het zonnetje zetten.
Vorig jaar kregen de vrijwilligers van Jeugdteam Oostwold onze waardering, vanwege hun inzet voor de jongeren in dit dorp, die dankzij hun inzet nu diverse activiteiten in een eigen onderkomen kunnen organiseren.
Het jaar daarvoor is Bond Heemschut door D66 in het zonnetje gezet. Dit vanwege de tomeloze inzet voor het behoud van cultuurhistorisch erfgoed in de provincie Groningen.
Provincie:
Tag(s):