donderdag, 22. januari 2009 - 18:51

Daders straatroof nemen wraak na aangifte slachtoffer

Brunssum

Op 23 november 2008 werd op de Brunahildestraat in Brunssum werd door twee mannen een straatroof gepleegd. Het slachtoffer, een 33-jarige man, werd in het bijzijn van zijn vriendin mishandeld en moest zijn GSM afstaan. De daders gaven het slachtoffer te verstaan dat er wraakacties zouden volgen wanneer hij naar de politie zou gaan om aangifte te doen. De benadeelde deed toch aangifte.

De zaak werd door de politie opgepakt hetgeen resulteerde in de aanhouding van de twee daders (16 en 19 jaar oud). Zij zijn inmiddels voor deze straatroof veroordeeld. Omdat het slachtoffer toch aangifte had gedaan bij de politie, hebben de twee daders wraak genomen.

Tot tweemaal toe -in november en januari- werd de auto van de vriendin van het slachtoffer vernield en eveneens in januari dit jaar werd een ruit van haar woning ingegooid. Uit onderzoek van de politie bleek eerder genoemd tweetal hier voor verantwoordelijk te zijn. Zij werden eerder deze week aangehouden en ingesloten en hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de officier van justitie
Provincie:
Tag(s):