vrijdag, 15. mei 2009 - 9:08

Dag van Aquacultuur

Yerseke

Een bijzonder evenement met allerlei activiteiten, workshops, lezingen en een gezellige markt rondom aquacultuur. Waar u kunt proeven, ontmoeten, bijpraten, leren en netwerken. Deze dag is bedoeld voor ondernemers, studenten, docenten, overheden, onderzoekers, burgers, toeristen en jeugd.

Mooie kansen, aansprekende projecten Mede in het kader van de gebiedsontwikkeling Yerseke zijn diverse partijen actief bezig om
nieuwe kansen en perspectieven binnen de aquacultuur te signaleren, te ontwikkelen en te realiseren.

Vanuit het onderwijs, in samenwerking met andere partijen, zijn al volop projecten in ontwikkeling die op de Zilte Zaken en Smaken Dag samenkomen:

• Proef de kwaliteit van de zilte zaligheden!
Bij de uitreiking van het eerste kistje zeekraal wordt een heerlijke zilte proeverij georganiseerd door studenten van de Horeca-opleiding van ROC Zeeland. Meerdere zeegroentes zijn verwerkt tot heerlijke zilte hapjes. Ook wordt een gratis receptenfolder gepresenteerd!

• Proberen en leren in een Zilt land. Studenten en medewerkers van Hogeschool Zeeland en Edudelta College Goes werken samen aan vragen van ondernemers op het gebied van o.a. aquacultuur. Ook studenten van de Universiteit Wageningen helpen mee invulling te geven aan regionale vragen over aquacultuur.

• De markt van ‘t land in de stad. Studenten van Edudelta College Goes geven voorlichting en demonstraties over producten en diensten van (agro)bedrijven waar zij stage hebben gelopen. Proef, beleef en geniet van de streek en haar producten.

Aanmeldingen en meer info via de website www.edudelta.nl.

De primeur die dag is het uitreiking van de eerste kistjes zeekraal en lasoren 2009 aan Lambert van Nistelrooij, lid van het Europees Parlement, om 15.15 uur.

Het evenement: Zilte Zaken en Smaken dag vindt plaats in Partycentrum "DE ZAETE", Korringaweg 3, Yerseke op 27 mei 2009 van 10.00 tot 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):