zondag, 28. juni 2009 - 22:54

Dag van de Architectuur goed bezocht

Haarlem

De Dag van de Architectuur 2009 heeft afgelopen weekend 165.000 bezoekers getrokken. In veertig gemeenten in Nederland konden gebouwen worden bezocht en lezingen en workshops worden bijgewoond. Het thema dit jaar was Architectuur & Mobiliteit.

Passend bij dit thema was in Utrecht The Wall, de 800 meter lange rode geluidswal langs de A2 die tevens plaats gaat bieden aan winkels en horeca, de grote publiekstrekker.

In Delft kwamen veel belangstellenden af op de lezingen van architectenbureaus Benthem Crouwel en Mecanoo over de ontwerpen voor de spoorzone. In Rotterdam, waar het Groot Handelsgebouw het bruisend middelpunt was voor duizenden bezoekers, was veel belangstelling voor de opvallende Red Apple en het gerenoveerde stationspostkantoor Central Post.

In Haarlem waren bezoekers vooral nieuwsgierig naar het voormalige Droste fabrieksterrein, waar eind dit jaar 229 woningen, horeca, kantoorruimte en ondergrondse parkeervoorzieningen worden opgeleverd. Daarnaast werden de rondleidingen die door NS en ProRail waren georganiseerd op verschillende stations, drukbezocht.
Provincie:
Tag(s):