woensdag, 29. april 2009 - 19:06

Dag van Ons Brabantse Platteland in Maas en Meierij

Bernheze

Ontdek op 17 mei te voet, fietsend, met de bus of huifkar hoe Provincie Noord-Brabant samen met Reconstructie Maas en Meierij werkt aan een bruisend platteland. De Dag van ons Brabantse Platteland wordt georganiseerd in het kader van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen in Noord-Brabant verandert het platteland.

Beleef ons Brabants platteland, bijvoorbeeld via een lammetjestocht in Schijndel, een fietstocht langs de linie van Frederik Hendrik bij Den Bosch of een rondje landschapselementen in Oss. En rondom Ravenstein kunt u genieten van de onschatbare waarde van cultuur, landschap en natuur in de voormalige heerlijkheid ‘Land van Ravenstein’.

Op landgoed De Berkt in Bernheze viert het IVN tijdens de Dag van Ons Brabantse Platteland zijn 25-jarige jubileum. ’s Middags staan er van 13.00 tot 17.00 uur spannende rondleidingen op het programma onder leiding van een gids van het IVN. En met een huifkar wordt een melkveebedrijf in de buurt bezocht. Vanuit Bernheze zelf zijn fietsroutes uitgezet naar De Berkt. Onderweg valt er voor kinderen veel te beleven en er is ook een spellen- en informatiemarkt.
Provincie:
Tag(s):