vrijdag, 8. mei 2009 - 20:34

Dakloze man verdacht van serie straatroven

Groningen

De politie denkt met de aanhouding van een 27-jarige man zonder vaste woonplaats een serie straatroven te hebben opgehelderd. De dakloze man werd buiten heterdaad aangehouden na een verklaring van een 36-jarige slachtoffer uit Groningen.

De Stadjer had op 16 april j.l. op de Bedumerweg een mes op de keel gekregen van de verdachte. Hij wist zich de voornaam van de dakloze te herinneren. De straatrover wilde al zijn waardevolle spullen hebben. Het slachtoffer wist zich echter los te rukken en te ontkomen. Hij deed enkele dagen later aangifte van de poging tot straatroof.

De politie verdenkt de 27-jarige ook van vijf andere straatroven in Groningen, die de afgelopen week zijn gepleegd. Zo werd een 17-jarige inwoner van Groningen op de Korreweg beroofd van zijn mobiele telefoon en fiets. Hij werd volgens eigen zeggen aangesproken door een man met de vraag of hij zijn telefoon mocht gebruiken. De straatrover benaderde hem met een verhaal dat hij privé-problemen zou hebben. Hij moest direct bellen. Het slachtoffer vond het een zielig verhaal en besloot zijn telefoon uit te lenen. Toen het allemaal erg lang duurde, vroeg de 17-jarige zijn telefoon terug. De verdachte bedreigde hierop het slachtoffer. Hij pakte zijn fiets af en ging er vandoor.
Provincie:
Tag(s):