donderdag, 22. oktober 2009 - 21:28

Dalen in 2010 startplaats Fiets 4Daagse

Dalen

Ook in Dalen kan in 2010 op de fiets worden gestapt om deel te nemen aan de Drentse Fiets 4Daagse. Het bestuur heeft dat maandag besloten. Een paar weken terug werd Norg al aan het lijstje van startplaatsen toegevoegd. Daarmee komt het aantal startplaatsen in 2010 op zeven.

De organisatie wil graag de deelnemers zoveel mogelijk keus geven en een zo groot mogelijk deel van Drenthe in beeld brengen. Daarnaast verwacht het bestuur, mede door de inspanningen van het plaatselijk en regionaal toeristisch-recreatief bedrijfsleven meer deelnemers te trekken. ‘Betrokkenheid van de recreatieondernemers en de horeca zijn essentieel’, zegt bestuursvoorzitter Jan Mastwijk. ‘In Dalen is een club enthousiastelingen aan het werk. Mensen die hun nek willen uitsteken en daarnaast is er veel verblijfsaccommodatie waar mensen verblijven die nog nooit hebben meegefietst. Genoeg potentie dus.’

Het bestuur heeft wel gekeken naar mogelijke concurrentie met Emmen. Plaatselijk voorzitter Harm Lassche van startplaats Emmen: ‘Wij zien mogelijkheden om samen met Dalen het totaal aantal deelnemers in de regio op te schroeven. Routes vanuit Dalen kunnen ook via Emmen lopen. Het gaat om het belang van de mooie Zuidoosthoek van Drenthe, en dus ook om het belang van Dalen én van Emmen’.

In augustus 2010 gaat het bestuur bekijken wat het effect van de nieuwe startplaatsen is geweest.

De Groene Land Achmea Fiets 4Daagse wordt in 2010 gehouden van 13 t/m 16 juli. Inschrijven voor Dalen of een van de andere startplaatsen is mogelijk vanaf januari 2010.
Provincie:
Tag(s):