woensdag, 21. januari 2009 - 21:24

Dans-, vecht- en verdedigingssportdag in Almere Haven

Almere

Op dinsdag 27 januari 2009 vindt er in Almere Haven (de Marken) een sportdag plaats voor kinderen van de basisschool. Meer dan 200 kinderen van 6 verschillende basisscholen uit Almere Haven doen mee.

Deze sportdag is opgezet omdat er vorig jaar uit evaluatie is gebleken dat de kinderen meer wensen hebben dan het bestaande sportaanbod. Deze dag is een introductie om de kinderen te enthousiasmeren voor het vernieuwende aanbod.

Dansen, vechten en verdedigen
Tijdens de sportdag kunnen kinderen danslessen volgen en vecht- en verdedigingssporten beoefenen. Deze worden verzorgd door de Kunstlinie en Budo-sports. De danslessen bestaan uit een mix van streetdance en streetjazz en vinden plaats in de dependance van de Kunstlinie en in het spellokaal van basisschool “De Loofhut�. In de aangrenzende gymzaal worden de sporten judo en karate gegeven door instructeurs van Budo-sports uit Muziekwijk.

‘Sport Matcht School’
De sportdag is onderdeel van het ‘Sport Matcht School’- project (SMS), dat in 2006 gestart is in Almere Haven. ‘Sport Matcht School’ valt onder de landelijke pilot van het Buurt, Onderwijs en Sport- project. Het doel van ‘Sport Matcht School’ is schoolgaande kinderen in Almere Haven kennis laten maken met verschillende soorten sporten tijdens de gymles in de vorm van clinics.
Provincie:
Tag(s):