dinsdag, 23. juni 2009 - 11:04

De beste Nederlandse gemeentelijke werkgever is Achtkarspelen

De gemeente Achtkarspelen is tot beste gemeentelijke werkgever van Nederland verkozen. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Beste Werkgevers Award 2009 in de St. Olofskapel in Amsterdam. De twee winnaars waren Schaap en Citroen en Loyens & Loeff, met een score van respectievelijk 8,2 en 8,4.

De algemene tevredenheid bij Achtkarspelen scoorde een 7,8, daarmee valt Achtkarspelen in de hoogste categorie, goud. In de categorie goud bevinden zich 30 organisaties, deze werkgevers hebben een minimale score behaald van 7,65.
Achtkarspelen blinkt uit in ontwikkelingsmogelijkheden met een 7,2, organisatie met een 7,7 en leidinggevende scoorde een 7,5. Ruim 73% van de medewerkers vulde een uitgebreide vragenlijst in.

In totaal waren zeven gemeenten genomineerd voor Beste Werkgever 2009. De gemeente Achtkarspelen behaalde de eerste plaats. De gemeente Middelburg eindigde op de tweede plaats met een 7,4, gevolgd door de gemeente Hoorn met een 7,2.

In een grootschalig medewerkersonderzoek zijn 263 organisaties met elkaar vergeleken. Aan de medewerkers is gevraagd om een oordeel te geven over de bedrijfscultuur, werkzaamheden, leidinggevende, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Organisaties met een minimale score van 6,75 op algemene tevredenheid zijn opgenomen in de lijst van Beste Werkgevers 2009.
Provincie:
Tag(s):