vrijdag, 11. december 2009 - 11:53

´De Energiefabriek’ wint Groene Parel

s'Hertogenbosch

Gisteravond is het project ‘De Energiefabriek’ van de waterschappen, unaniem als winnaar uit de bus gekomen van klimaat innovatieprijs De Groene Parel 2009. Juryvoorzitter Jan Rotmans, hoogleraar Sustainable Transition & System Innovation Erasmus Universiteit: “De Energiefabriek is een typisch voorbeeld van een organisatie die uit zijn reguliere rol stapt om duurzame ambities te realiseren”. Ook roemde de jury de waterschappen om de vernieuwende en prominent naar buiten gerichte aanpak.

De prestigieuze award werd door Ferdinand Kiestra en Judith Hoogenboom van waterschap Aa en Maas namens de waterschappen in ontvangst genomen tijdens het Captains Diner De Groene Versnelling in het Zalmhuis te Rotterdam. Hier waren kopstukken en vertegenwoordigers bijeen welke zich bezighouden met duurzaamheid en klimaatbeleid. Wiert-Jan de Raaf —directeur Rotterdam Climate Initiative— en Jan van den Heuvel —Milieudienst DCMR Rijnmond— waren betrokken als gastheer en dinervoorzitter dinervoorzitter en Jan Rotmans zorgde voor de uitreiking van de Award, welke in deze
spannende periode van klimaatonderhandelingen een positieve stimulans vormt voor de betrokkenen bij lokaal klimaatbeleid.

De Energiefabriek is een veel belovend project. Er is zo veel vertrouwen dat waterschap Aa en Maas De Energiefabriek volgende week mag presenteren op de klimaattop in Kopenhagen.
Provincie:
Tag(s):