zaterdag, 11. april 2009 - 21:49

De Graafschap laat twee punten liggen

(Elfvoetbal) De Graafschap heeft, ondanks een voorsprong van 2-0 en een man-meer-situatie, geen driepunter weten te scoren. In eigen huis lieten de Doetinchemmers NEC, dat een uur lang met een man minder moest spelen na een vroege rode kaart voor Patrick Pothuizen, terugkomen tot 2-2.

Na twee treffers van Chelsea-huurling Ben Sahar, die ook nog een penalty miste tegen de Nijmegenaren, maakte invaller Tim Janssen namens NEC de aansluitingstreffer op aangeven van Dennis Rommedahl. De Deen stond ook aan de basis van 2-2, die werd gescoord door Lasse Schöne.

Geen twijfel mogelijk: Geert den Ouden wilde de tweede strafschop van de wedstrijd nemen. Maar de 32-jarige aanvaller van De Graafschap werd in de strijd om de bal afgetroefd door zijn negentienjarige collega-spits Ben Sahar. De huurling van Chelsea meldde zich vol zelfvertrouwen voor de tweede keer bij de elfmeterstip en schoot de bal, zij het via de handen van keeper Gábor Babos van NEC, in het doel als een volwaardige routinier. De aanvaller bleef koel en plaatste de bal in de hoek van het doel: 1-0.

Daarmee nam de international van Israël wraak. Want in de eerste helft hielp hij nog een pingel -- die werd gegeven na handspel van Pothuizen, die van scheidsrechter Bas Nijhuis daarvoor de rode kaart kreeg -- om zeep. De jongeling, die in Engeland en Israël nog altijd wordt gezien als een supertalent, schoot de bal vanaf de strafschopstip niet al te best in. Geen wonder dus, dat Bábos die bal kon tegenhouden.

Met nog een kwartier te spelen leidde de ene huurling, Stijn Wuytens, met een prachtige steekpass 2-0 in. Dat doelpunt werd gemaakt door Sahar, ook al een voetballer die niet in Doetinchem onder contract staat. Nadat Den Ouden na de pass van PSV'er Wuytens de bal tegen de paal had geschoten, gaf de groeibriljant van Chelsea de lederen kogel het laatste zetje: 2-0.

Maar daarna ging het helemaal mis met De Graafschap. Wat een zekere overwinning voor de Superboeren leek te gaan worden, eindigde in een puntendeling. Invaller Janssen zorgde met een echte spitsengoal voor de aansluitingstreffer na een mooie actie van flankspits Rommedahl: 2-1. Vanaf dat moment waren de spelers van trainer Darije Kalezic de kluts helemaal kwijt. Ineens nam NEC het heft in handen en was de ene aanval van de bezoekers nog dreigender dan de andere. Nota bene voormalig speler van De Graafschap Schöne zorgde met een keurige kopbal van dichtbij voor 2-2. Door het gelijke spel is De Graafschap in het klassement één plaats opgeschoven. De voetbalploeg uit Doetinchem staat nu zeventiende in de Eredivisie met één puntje meer dan hekkensluiter FC Volendam.

Er viel overigens nog een tegenvaller te noteren in de Achterhoek. Het zou namelijk maar zo kunnen dat aanvaller Luuk de Jong zijn laatste wedstrijd in het shirt van De Graafschap heeft gespeeld. De voetballer uit Doetinchem, die op een steenworp afstand van stadion De Vijverberg woont, bekeek de tweede helft van de wedstrijd tegen NEC met een dikke enkel, waar een zak ijs omheen zat geklemd. Na dit seizoen vertrekt de spits naar FC Twente.
Categorie:
Tag(s):