dinsdag, 25. augustus 2009 - 8:04

De Jager opent inkeerlijn voor zwartspaarders

Den Haag

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën heeft een apart telefoonnummer en e-mailadres (inkeer@belastingdienst.nl) geopend voor belastingplichtigen die gebruik willen maken van de inkeerregeling.

Uit de praktijk bleek dat belastingplichtigen sneller de stap namen om in te keren nadat er uitleg was gegeven over de werking van de inkeerregeling. Inspecteurs kregen veel praktische vragen over de boetes en navordering. Sinds begin van het jaar hebben meer dan 2100 belastingplichtigen gebruik gemaakt van de regeling. In totaal gaven zij aan ruim 463 miljoen euro op buitenlandse rekeningen te hebben staan. Bijzondere uitschieters waren bedragen van bijna 22, 4 en 3 miljoen euro. De meeste inkeerders hebben hun geld op rekeningen in Zwitserland, Belgie en Luxemburg staan.

De Jager verhoogde eerder al de maximale boete voor zwartspaarders die door de Belastingdienst of FIOD-ECD worden opgespoord naar 300 procent. Ook komend jaar kan nog gebruik worden gemaakt van de inkeerregeling, wel legt de Belastingdienst dan een boete van 15 procent op over ingekeerd vermogen dat langer dan 2 jaar op een buitenlandse rekening staat.
Categorie:
Tag(s):