dinsdag, 10. maart 2009 - 20:04

De kredietcrisis Top 10

Amsterdam

In het kader van de start van de Boekenweek publiceert bol.com vanaf dinsdag Top10 lijstjes op basis van de interesse van zijn klanten. In het genre kredietcrisis zijn zelfhulpboeken momenteel favoriet. Zo staan boeken met praktische bezuinigingstips als 'Het grote kliekjesboek' van Puck Kerckhoven, 'Besparen maar' en 'Crisis checklist' van Marieke Henselmans hoog in deze bestsellers Top10.

De Top10 verkooplijsten gaan over uiteenlopende en veelgezochte onderwerpen, zoals 'de kredietcrisis', 'verrijk je leven', 'leest lekker weg', 'de dertigersdip' of 'bloody chick lit'. De lijstjes zijn samengesteld op basis van zoekopdrachten van klanten en verkoopsucces en door de redactie van de mediawinkel zelf.

Momenteel zijn bijvoorbeeld zelfhulpboeken over de kredietcrisis erg populair; de consument zoekt naar manieren om zich voor te bereiden op krappe economische tijden. Zo steeg de verkoop van het boek 'Lekker koken onder 1 euro 50' explosief na een uitzending van 'de Frogers: Effe geen cent te makken'. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een Top 10 gemaakt van titels over de achtergronden en gevolgen van de recessie."


Kredietcrisis Top 10
1. De Prooi - Jeroen Smit
2. Deflatie in aantocht - Eric Mecking
3. De kredietcrisis - Willem Vermeend
4. Als de dollar valt - Willem Middelkoop
5. De val van ABN AMRO - Prisco Battes & Pieter Elshout
6. Het grote Kliekjesboek - Puck Kerkhoven
7. Besparen maar - Marieke Henselmans
8. Crisis checklist - Marieke Henselmans
9. Sollicitatie gesprekken voor Dummies - Douglas Kennedy & Joyce Lain Kennedy
10. Rijk leven met weinig geld - Avelien Jansen.
Categorie:
Tag(s):