donderdag, 7. mei 2009 - 13:11

De nieuwe Lexus RX 450h Full Hybrid

De totaal nieuwe Lexus RX 450h Full Hybrid is de eerste en enige auto in z’n segment met energielabel A en kent daarbij een extreem lage CO2-uitstoot van slechts 148 g/km. Al sinds 2005 is Lexus als enige autofabrikant op de markt met Full Hybrid automobielen in het hogere segment.

De verbeterde Lexus Hybrid Drive technologie zorgt in de RX 450h Full Hybrid voor 10% meer vermogen (220 kW/299 pk) en 23% minder brandstofverbruik (6,3 l/100 km gecombineerd). De wegligging is door onder meer de nieuwe double wishbone achterwielophanging dynamischer geworden. De nieuwe hybride kan worden uitgerust met elektronisch geregelde luchtvering of een actief stabilisatorsysteem (Active Stabiliser System) dat de dynamische eigenschappen op een nog hoger plan tilt.

De Full Hybride Crossover is toonaangevend op het gebied van passieve en actieve veiligheid. De RX 450h Full Hybrid heeft niet alleen standaard 10 airbags, ook zijn zaken als het uiterst geavanceerde Vehicle Dynamics Integrated Management-systeem aan boord wat op geïntegreerde wijze talloze geavanceerde veiligheidssystemen optimaal met elkaar laat samenwerken. Leverbaar is ook het Pre-Crash Safety System. De cockpit is voorzien van een head-up-display en Remote Touch, een wereldpremière van een innovatieve multifunctionele afstandsbediening. Het comfortniveau alsook de stilte in het interieur zijn ook bij deze Lexus ongeëvenaard. En het design is een heldere evolutie van Lexus’ L-finesse-designfilosofie.
Categorie:
Tag(s):