zaterdag, 28. maart 2009 - 10:51

De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, breidt zijn exclusieve modellenreeks opnieuw uit met een zeer bijzonder model: de Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3. Deze SUV, voorzien van een aantal unieke features, verschijnt in een gelimiteerde oplage. Er worden in totaal slechts duizend exemplaren wereldwijd van deze Cayenne gebouwd.

De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 is een vervolg op de innovatieve designlijn die eerder is ingezet met de Cayman S Porsche Design Edition 1 en de Boxster S Porsche Design Edition 2. De hand van de befaamde Porsche Design Studio in het Oostenrijkse Zell am See, een van de meest toonaangevende ontwerpbureaus ter wereld, is duidelijk zichtbaar in onder meer de keuze van de lakkleur van de Cayenne. De kleur lavagrijs metallic accentueert de sportieve en puristische looks van de auto. Onderscheidend is de sportieve designstriping over de motorkap en de zijkanten van de auto, die subtiel verwijst naar de exclusieve herkomst van deze bijzondere Cayenne. Ook de in carrosseriekleur gespoten 21-inchvelgen zijn uniek.

De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 is standaard voorzien van bi-xenonkoplampen, privacyglas en een verlengde dakspoiler. Bijzonder en exclusief is de in zwarte letters uitgevoerde modelnaam die de achterzijde van de auto siert – met uitzondering van de letter S die een rode kleur heeft.

Het interieur, uitgevoerd met zwart lederen bekleding en contrasterende rode naden op het instrumentenpaneel en de deurpanelen, versterkt het aantrekkelijke uiterlijk van de 405 pk sterke Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 nog eens extra. Daarbij tilt het nieuwe, multifunctionele driespaaks stuurwiel het unieke sportieve karakter van de auto naar een nog hoger niveau.

Elektrisch verstelbare sportstoelen met geheugenfunctie en hoge zijsteunen bieden de bestuurder en de voorste passagier optimaal zitcomfort en uitstekende zijdelingse steun. Op de hoofdsteunen prijkt het Porsche-logo en het middengedeelte van de stoelen is bekleed met anti-slip alcantara-leder. Hetzelfde materiaal geeft delen van de middenconsole, de portierbekleding, de afwerking achter de deurhendels en de dakbekleding een ingetogen maar verfijnd vleugje klasse en elegantie, terwijl interieurdetails in carbon duidelijk verwijzen naar de autosport. Dat dit onbetwist een exclusieve Porsche Design Edition 3 is, blijkt uit de vermelding van deze naam op de toerenteller, de voordeuren en het plaatje op de klep van het handschoenenkastje met daarop het serienummer van de auto.

Het karakteristieke geluid waar Porsche om bekendstaat, wordt geproduceerd door het sportuitlaatsysteem – standaard op de Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 – dat met een druk op de knop tot leven wordt gebracht. Bovendien zorgt het Bose 5.1 Surround Sound System met niet minder dan veertien luidsprekers en een totaalvermogen van 410 watt voor een fantastisch geluid.

Minstens zo indrukwekkend zijn de prestaties van de door de 4,8-liter V8-motor – goed voor 405 pk en 500 Nm – aangedreven Porsche. De auto accelereert van 0 naar 100 km/uur in 6,5 seconden en haalt een topsnelheid van
251 km/uur. De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 is standaard uitgerust met de sportieve Tiptronic
S-zestrapsautomaat.

Porsche heeft er een traditie van gemaakt voor elke Porsche Design Edition exclusieve Porsche Design-accessoires te vervaardigen. Elk horloge uit de Porsche Design Chronograph-collectie is zeer stijlvol en past perfect bij het model waarvoor het gemaakt is. Voor de Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 vervaardigde de Porsche Design Studio een automatisch horloge Type P’6612 voorzien van een lichtgewicht titaniumbehuizing met een diameter van
42 millimeter en een metalen band met een coating van DLC (diamond-like carbon). Deze speciale coating, overgenomen van de Porsche-sportauto’s, geeft de titaniumbehuizing van het uurwerk zijn karakteristieke kleur, terwijl de exclusieve wijzerplaat van het horloge treffende overeenkomsten vertoont met het interieur van de Cayenne.

Tot de exclusieve accessoires van de Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 behoort ook een vierdelige bagageset, voorzien van het Porsche Design Edition 3-label. De bagageset bestaat uit drie trolleys, in verschillende maten, en een functionele aktetas. Met uitzondering van de grootste trolley – met een capaciteit van 62 liter – kunnen alle items mee als handbagage in het vliegtuig.

De lancering in Nederland van de Cayenne GTS Porsche Design Edition 3, inclusief horloge en vierdelige bagageset, staat gepland voor eind mei. In Nederland zijn de prijzen nog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):