zaterdag, 24. oktober 2009 - 22:56

De schoonheid van een donkere nacht

Emmen

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is zaterdag de landelijke actie "Nacht van de Nacht" georganiseerd, door de provinciale milieufederaties en de Stichting Natuur en Milieu. De gemeente Emmen die ook deel nam wilde met deze actie aandacht vragen voor de schoonheid van de donkere nacht en de besparing van energie.

Tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ ging de openbare verlichting in Emmen voor één avond /nacht gedeeltelijk uit. Om de verkeersveiligheid te waarborgen, is het licht niet geheel uitgeschakeld. Ook heeft de gemeente Emmen een aantal instanties verzocht om het licht gedeeltelijk uit te schakelen, zodat het zoveel mogelijk donker zal zijn in Emmen en omstreken.

De gemeente Emmen wilde iedereen laten genieten van de schoonheid van het donker. Daarom werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er een nachtwandeling in het Bargerveen, konden inwoners van de gemeente meedoen aan een fotowedstrijd en iedereen kon in een sfeervolle Grote Kerk genieten van prachtige muziek bij kaarslicht van CQ en Antonie Kamerling ambassadeur van de "Nacht van de Nacht".
Provincie:
Tag(s):