zondag, 18. oktober 2009 - 11:31

‘De Tuinen van Maastricht’ wint innovatieprijs

Maastricht

Het Maastrichtse plan ‘De Tuinen van Maastricht’ krijgt 190.000 euro van minister Cramer. Dit bedrag is verbonden aan de landelijke innovatieprijs, die afgelopen donderdag werd uitgereikt aan wethouder Wim Hazeu. Het plan organiseert nieuwe vormen van stadslandbouw in met name de Maastrichtse Landgoederenzone.

Uit de 222 deelnemers aan de innovatieprijsvraag ‘Mooi Nederland’ scoorde het plan van Maastricht op ruimtelijke kwaliteit en de voorbeeldfunctie die het kan hebben voor de rest van Nederland. Verder prees de jury de innovatieve samenwerkingsverbanden die de gemeente aangaat om haar doelen in de noordelijke stadsrandzone van Maastricht te bereiken. Zo gaat de gemeente Maastricht samenwerkingsverbanden aan met de Stichting Landgoederenzone en Ithaka, Slow Food Limburg, het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME), Hoge Hotelschool Maastricht, het Grensschap Albertkanaal en de Stichting Hartelt.

Met het geld, dat voor hetzelfde bedrag wordt aangevuld met gelden uit sponsoring en van andere overheden, gaat een uitvoeringsplan van start voor de komende jaren met een investeringsvolume van in totaal meer dan 2 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):