dinsdag, 6. oktober 2009 - 20:52

De Volkswagen Scirocco nu ook in BlueMotion-model

Ook binnen de Scirocco-reeks biedt Volkswagen nu een BlueMotion-model aan. De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion Technology is standaard voorzien van diverse BlueMotionTechnologies zoals een start-/stopsysteem, een dynamo die energie terugwint tijdens het remmen (recuperatie) en een schakelindicator.

Daardoor gaan pittige prestaties hand in hand met een bijzonder laag brandstofverbruik en gunstige waarden voor de CO2-emissie. De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion is goed voor een A-label en inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling (voor zakelijke rijders).

De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion Technology is binnen het gamma de vervanger van de Scirocco 1.4 TSI. De motor van het nieuwe BlueMotion model levert nog steeds 90 kW/122 pk en een koppel van 200 Nm, maar de toepassing van verschillende BlueMotionTechnologies zorgt voor extra efficiency. Zo beschikt hij standaard over een start-/stopsysteem, een schakelindicator en een dynamo die energie terugwint tijdens het remmen. Dit alles resulteert in een gemiddeld verbruik van 6,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 139 gram/km. (Scirocco 1.4 TSI: 6,4 l/100 km, 149 gram CO2). De gunstige waarden voor verbruik en CO2-uitstoot zijn bij de Scirocco 1.4 TSI BlueMotion goed voor een A-label (Scirocco 1.4 TSI: B-label). Bovendien valt de auto hiermee in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling – een belangrijk pluspunt voor zakelijke rijders.

De Scirocco 1.4 TSI BlueMotion heeft hetzelfde (sportieve) uiterlijk als de andere modellen uit de reeks. De prijs van het nieuwe model is vastgesteld op 27.450 euro inclusief BTW en BPM. Het toevoegen van de BlueMotion Technologies brengen dus geen meerprijs ten opzichte van de Scirocco 1.4 TSI met zich mee. De levering van de Scirocco BlueMotion start in december. Bestellingen kunnen vanaf vandaag worden geplaatst.
Categorie:
Tag(s):