woensdag, 7. januari 2009 - 20:24

De Wijk verplaatst wekelijkse markt

De Wijk

In augustus 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden besloten om de wekelijkse markt in de kern van de Wijk te verplaatsen. Tot en met 2008 was het Holwortelplein de plaats voor de markt. Vanaf vrijdag 9 januari vindt de markt plaats op het terrein bij het Ontmoetingscentrum De Havezate. De markt vindt iedere vrijdagmiddag plaats. De formele ‘opening’ op de nieuwe locatie vindt plaats op vrijdag 16 januari aanstaande in het bijzijn van wethouder Liesbeth Koster.

Het verplaatsen van markt is noodzakelijk om de parkeercapaciteit in de Wijk op vrijdagmiddag te vergroten. Juist op dit gedeelte van de Dorpsstraat is de parkeerdruk op die middag het grootst en kunnen er zich verkeersonveilige situaties voor doen. In opdracht van de gemeente heeft een extern bureau onderzoek verricht naar de verkeerssituatie. De onderzoeksresultaten bevestigden de gesignaleerde, beperkte parkeercapaciteit.

Door het verplaatsen van de ‘markt’ komen circa dertig parkeerplaatsen op het Holwortelplein beschikbaar. Vanaf nu nemen Poeliersbedrijf Vos-Dragt, Groenten- en Fruitmarkten Stam, Vishandel Herder, de heer Boomkamp (kaas) en de heer Bolding (bloemen en planten) voortaan standplaats in op het plein bij De Havezate.
Provincie:
Tag(s):