dinsdag, 12. mei 2009 - 21:02

De Wolden en Sociale Verzekeringsbank werken samen

Zuidwolde

Vanaf 1 juni 2009 ontvangen 65-plussers in De Wolden hun bijstandsuitkering via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hiervoor ondertekenden de gemeente De Wolden en de Sociale Verzekeringsbank een overeenkomst.

Door de ondertekening van de overeenkomst ontvangen de 65-plussers in De Wolden vanaf juni hun totale inkomen, bestaande uit AOW en aanvullende bijstand (WWB), van één instantie. Beide partijen verwachten dat door deze samenwerking meer mensen gebruik gaan maken van de aanvullende bijstand.

Mensen van 65 jaar en ouder ontvangen op dit moment een AOW-uitkering van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Soms is deze uitkering niet voldoende en verstrekt de gemeente De Wolden een aanvullende bijstandsuitkering. Veel ouderen ervaren dit als omslachtig. Er is daarom een wet in de maak waardoor de SVB beide uitkeringen kan verstrekken. Deze wet gaat waarschijnlijk in per 1 januari 2010. De gemeente De Wolden heeft besloten om al per 1 juni 2009 de uitkeringen over te dragen aan de SVB.

Wethouder Bert Damming:�Voor inwoners van De Wolden levert dit een groot voordeel op. Vanaf 1 juni hebben inwoners nog maar met één loket te maken, de SVB stort één bedrag op hun rekening en wijzigingen hoeft men nog maar één keer door te geven�.

De gemeente De Wolden blijft wel zelf voor deze groep de bijzondere bijstand en minimaregelingen uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):