vrijdag, 24. juli 2009 - 22:49

De Zeeuw gepresenteerd aan Ajax-publiek

(Elfvoetbal) Demy de Zeeuw heeft op zijn eerste avond als Ajacied al meteen kennis gemaakt met het Amsterdamse publiek. De middenvelder, die overkomt van AZ en een vierjarig contract tekende, verscheen tijdens het Amsterdam Tournament al even op het veld van de Arena. Trainer Martin Jol overhandigde De Zeeuw voor de wedstrijd Ajax-Atletico Madrid het rood-witte shirt. De international gaat spelen met rugnummer 40.

AZ en Ajax kwamen eerder vandaag tot overeenstemming over een afkoopsom voor de 26-jarige middenvelder, die al langer wilde vertrekken uit Alkmaar. De Zeeuw nam twee weken geleden zelf contact op met Martin Jol en gaf daarmee duidelijk aan 'klaar te zijn' met AZ.

Vooral de samenwerking met Jol lijkt De Zeeuw te trekken. Vorig seizoen nam De Zeeuw ook al contact op met de Haagse trainer, die toen in dienst was van HSV. Een overgang ging destijds niet door, maar De Zeeuw heeft zijn verlangen om voor Jol te spelen, blijkbaar nooit laten varen. Ruim twee weken geleden herhaalde de geschiedenis zich weer, toen De Zeeuw opnieuw met Jol belde en meldde bij AZ te willen vertrekken.

In eerste instantie dreigde het transferbedrag roet in het eten te gooien, toen de Ajax-trainer liet weten weliswaar in De Zeeuw geïnteresseerd te zijn, maar slechts voor een 'beperkt' transferbedrag zaken te willen doen. AZ voelde er in eerste instantie niet veel voor om haar middenvelder voor slechts 'een paar miljoen' aan de concurrentie te verkopen, maar is nu toch overstag gegaan. Aangenomen mag worden dat het bedrag dat Ajax uiteindelijk betaalt, tussen de vier en vijf miljoen euro ligt.
Categorie:
Tag(s):