maandag, 23. februari 2009 - 20:27

Debat over kustzone met Arie Koomen en JanJaap Berg

Almere

Museum De Paviljoens organiseert dinsdag 24 februari om 20:00 uur een belangrijk debat in de Burgerzaal van het stadhuis van Almere over de toekomstige Kustzone van Almere Poort. Cabaretier Arie Koomen en architectuurjournalist JaapJan Berg leiden de discussie.

(Toekomstige) bewoners en experts laten hun mening horen over de plannen voor de Kustzone van Almere Poort voordat er door de Gemeente Almere tussen de plannen wordt gekozen. In een Lagerhuis benadering kan elke deelnemer suggesties geven en de huidige plannen van constructieve kritiek voorzien. Wie zich aanmeldt als spreker via ak@depaviljoens.nl krijgt gegarandeerd spreektijd!

Nieuwe skyline
De Kustzone van Almere Poort wordt de komende jaren ontwikkeld en moet een gebied worden met betekenis voor de hele metropoolregio Amsterdam. Dit nu nog onbebouwde deel van Almere wordt de nieuwe skyline van de stad met een ambitieus programma van woningen, kantoren en recreatie.

Uw mening
De twee marktpartijen Amvest en Vesteda hebben elk een plan gemaakt voor de ontwikkeling van dit gebied. Binnenkort kiest de Gemeente Almere wie van hen de opdracht krijgt. De meningen over de ontwikkeling van de Kustzone zijn verdeeld en belangen zijn tegenstrijdig; wel of geen hoogbouw? Buitendijks bouwen? Uitbreiding van de jachthaven? Veel groen of een stedelijke omgeving? Wel of geen indoorpretpark? Dit is het moment om uw stem te laten horen!

Locatie: Burgerzaal Stadhuis Almere, ingang aan de Landdroststraat.
Provincie:
Tag(s):