maandag, 23. maart 2009 - 16:21

Deel Veluwehal dinsdag weer open

Barneveld

Het voorste deel van de Veluwhal is maandagmiddag 23 maart om 15.00 vrijgegeven en kan dimsdag weer in gebruik worden genomen. De activiteiten in Jongerencentrum Villa 29, het restaurant, de bowlingbanen, de toneelzaal en de muziekschool kunnen dinsdag weer worden hervat.

Het Zwembad en de Sporthal inclusief de kleedkamers van de Veluwehal blijven uit voorzorg voorlopig gesloten in afwachting van het plan van aanpak voor het verwijderen van de asbest boven de plafonds op deze locaties. Al eerder toonde luchtonderzoek aan dat er geen gevaar voor de volksgezondheid voor gebruikers en personeel van de Veluwehal is geweest.

In verband met geplande werkzaamheden in de Veluwehal werd in opdracht van de gemeente een asbestonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek werden enkele asbestdeeltjes aangetroffen in stofresten in diverse ruimten. De burgemeester besloot daarop de Veluwehal te sluiten. Aanvullend luchtonderzoek toonde aan dat er geen asbest in de lucht van de Veluwehal aanwezig was en dat er voor gebruikers en personeel van de Veluwehal geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest. De burgemeester besloot vervolgens dat er een asbestscheidingswand aangebracht moest worden tussen het voorste gedeelte van de Veluwehal (waar zich het restaurant, de bowlingbanen, de toneelzaal en de muziekschool bevinden) en de achterste gedeelte met het zwembad en de sporthal. Deze asbestscheidingswand is inmiddels geplaatst, waardoor het restaurant, de bowlingbanen, de toneelzaal en de muziekschool dinsdag 24/3 weer open kunnen. Het jongerencentrum Villa 29 kan op maandag 23 maart al open.

In afwachting van het plan van aanpak voor het verwijderen van de asbest op de locaties Zwembad en Sporthal blijven het Zwembad en de Sporthal gesloten. De gemeente verwacht komende week meer duidelijkheid te krijgen over de duur van de sluiting. De gemeente is op dit moment op zoek naar alternatieve locaties om te zwemmen en te sporten. De gebruikers van de Veluwehal worden daar zo snel mogelijk over geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):