zaterdag, 10. januari 2009 - 21:00

Deel wegdek verzakt in Maastricht

Maastricht

In Maastricht is zaterdagavond rond 20.00 uur een deel van de Athoslaan verzakt. Door de verzakking is er een gat van ongeveer 100m2 ontstaan. De oorzaak van de verzakking is een gesprongen waterleiding.

Door de verzakking moest het water van 15 woningen tijdelijk worden afgesloten. De bewoners van één woning hebben elders onderdak moeten zoeken omdat naast het water ook het gas afgesloten moest worden.

De Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) is gestart met de reparatie van de waterleiding. De verwachting is dat in de loop van zondag 11 januari de waterleiding is gerepareerd. Tot die tijd blijft de watertoevoer naar de woningen afgesloten.

WML heeft zondagochtend pakken drinkwater aan de bewoners van de getroffen woningen uitgedeeld. Afhankelijk van de buitentemperatuur zal eveneens een standpijp in de straat worden geplaatst waar de bewoners drinkwater kunnen tappen.

Een gedeelte van de Athoslaan, tussen Navarralaan en de Aramislaan, zal de komende dagen afgesloten blijven. Pas nadat de waterleiding is gemaakt en de riolering geïnspecteerd is, kan het wegdek gerepareerd worden.
Provincie:
Tag(s):