dinsdag, 31. maart 2009 - 19:50

Deep Purple geeft concert in HMH

Amsterdam

Op dinsdag 17 november 2009 komt de legendarische rockband Deep Purple voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop voor het concert van Deep Purple en support act begint aanstaande vrijdag 3 april om 10.00 uur.

Mede-grondlegger van het hardrock-genre, zo staat Deep Purple ook wel bekend, net zoals en samen met generatiegenoten Led Zeppelin en Black Sabbath. Opgericht in 1968 heeft Deep Purple inmiddels vele tijdloze klassiekers achter zijn naam staan. De kraker 'Child in Time', de rock-klassieker die jaar in jaar uit de top 5 van de Top 100 Allertijden bereikt, maar ook hits als 'Smoke on the Water', 'Hush' en 'Strange Kind of Woman' staan in de kast van elke rockliefhebber.

In totaal heeft Deep Purple ruim 100 miljoen albums verkocht, waarvan 'Rapture of the Deep' uit 2005 de meest recente is. De rocktitanen van Deep Purple hebben twee keer op het podium gestaan van het Arrow Rock Festival (2003 en 2006) en ook Amsterdam heeft de heren eerder op bezoek gehad (januari 2006).

Op 17 november 2009 staat de Heineken Music Hall in Amsterdam weer in het teken van de ijzersterke en tijdloze vintage rock van Deep Purple, waarvoor frontman Ian Gillan en zijn kompanen Airey (keyboards), Glover (bas), Morse (gitaar) en Paice (drums) nog immer garant staan.
Categorie:
Tag(s):