dinsdag, 3. februari 2009 - 20:33

Definitief parcours Univé Drenthe Marathon goedgekeurd

Klazienaveen

Het parcours van de Univé Drenthe Marathon is definitief door het bestuur goedgekeurd. Ten opzichte van het parcours dat in december werd bekendgemaakt zijn er nog enkele wijzigingen aangebracht.

Start en finish blijven in het centrum ter hoogte van Het Schip en vervolgens gaat het parcours over Venus, Evenaar, Horizon, Poolcirkel, Brugstraat, onder viaduct A37, Vastenow, Nieuw-Dordrecht, Herenstreek, Oosterbos, De Streek, door fietstunnel onder A37, Kazerneweg, Mr. Ovingstraat, Noorderkeerkring, Meridiaan en van Echtenskanaal.

Het Oosterbos is onderdeel gebleven van het Klazienaveens marathonfestijn. Het gebied is een van de laatste restanten van eens het grootste moerasgebied van West-Europa, een uniek natuurgebied.
Met name wat betreft de fietstunnel is er intensief overleg geweest tussen de organisatie en de Klazienaveense politie. Geconstateerd is dat de diverse auto’s (jurywagen en volgauto’s) met gemak door de fietstunnel kunnen rijden waarna het groen licht kon worden gegeven.

Het parcours wordt in februari nog officieel door de Atletiek Unie nagemeten. In maart/april wordt een kennismakingsloop georganiseerd over het nieuwe parcours. De 26e Univé Drenthe Marathon wordt gehouden op zaterdag 30 mei 2009.
Provincie:
Tag(s):