maandag, 30. maart 2009 - 14:23

Delen luchtruim boven Randstad gesloten vanwege Afghanistan-conferentie

Van maandag 30 maart tot en met woensdag 1 april is een groot deel van het luchtruim boven de Randstad gesloten voor de meeste soorten vliegverkeer. Deze sluiting houdt direct verband met de grote internationale Afghanistan-conferentie die deze dagen in Den Haag plaats vindt.

Van maandagochtend 10.00 uur tot dinsdagochtend 31 maart 09.00 uur is een gebied met een straal van ruim 9 kilometer boven het World Forum in Den Haag, waar de conferentie wordt gehouden, verboden gebied voor alle luchtverkeer tot een hoogte van 2000 ft, ongeveer 700 meter. Alleen luchtvaartuigen van politie en hulpdiensten, alsmede de helikopters waarmee congresdeelnemers worden vervoerd, mogen daar vliegen.

Van 31 maart 09.00 tot 20.00 uur is een veel groter deel van het luchtruim rondom het conferentiecentrum niet voor luchtverkeer toegankelijk. Dan geldt een sluiting van een gebied met een straal van 56 kilometer tot een hoogte van 6500 ft., ruim 2 kilometer.

Het reguliere luchtverkeer van en naar Schiphol en Rotterdam Airport met mag dit gebied nog wel doorkruisen. Deze vluchten worden standaard begeleid door Luchtverkeersleiding Nederland. Deze luchtruimsluiting maakt echter ongeregeld verkeer dat op zicht vliegt in dit gebied onmogelijk.

Van dinsdagavond 20.00 uur tot woensdag 1 april 18.00 uur geldt weer dezelfde beperking als die voor de periode van maandagochtend tot dinsdagochtend.

De sluiting van deze luchtruimdelen is een maatregel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en is bekend gemaakt aan luchtvarenden.
Provincie:
Tag(s):