donderdag, 27. augustus 2009 - 9:16

Delfsail 2009 heeft Delfzijl weer op de kaart gezet

Delfzijl

Het verwachtte bezoekers aantal van één miljoen heeft men niet gehaald, maar de organisatie kan terug kijken op een geslaagde vijfde editie van Delfsail. Ruim 900.000 bezoekers trokken naar de Noordelijke havenstad om het maritiemefestival te zien.

Zaterdag 22 augustus liepen de schepen de haven van Delfzijl binnen wat werd bekeken door enkele tien duizenden toeschouwers. Grootste publiekstrekker was de HMS Bounty die werd gebruikt bij de opname van de film Pirates of the Caribbean.

Kosten nog moeiten werden bespaart om de bezoekers van het evenement te entertainen. De optredens van Marco Borsato en Van Velzen trok vooral veel publiek.

De politie is zeer tevreden over het evenement. Van het grote aantal bezoekers zijn maar 10 personen aangehouden voor uiteenlopende zaken. Er hebben zich tijdens DelfSail 2009 zicht vijftien personen op het politiebureau gemeld voor het doen van aangifte van vernieling of Diefstal.

Wie denkt dat Delfzijl weer terugkeert in een rustig oord, heeft het mis. Zaterdag 6 september staat de jaarlijkse Harleydag weer op het programma
Provincie:
Tag(s):