vrijdag, 10. juli 2009 - 16:26

Den Haag en omstreken ruim een uur zonder stroom

Den Haag

Vrijdagochtend is een deel van de regio Haaglanden getroffen door een stroomstoring. De storing is inmiddels voorbij, geeft netbeheerder Stedin aan. 'Stedin doet onderzoek naar de oorzaak van de storing', meldt de gemeente Den Haag vrijdagmiddag.

Delen van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Zoetermeer zaten van ongeveer 11.15 uur tot 12.35 uur zonder stroom. Ook de watervoorziening en het (tram)verkeer in de regio Den Haag hebben hinder ondervonden van de stroomstoring.

De politie en verkeersregelaars zijn actief geweest op straat tijdens de storing. Er zijn een aantal kleine aanrijdingen geweest met blikschade. Inmiddels is overal weer stromend water beschikbaar, rijden alle trams inclusief Randstadrail weer en werken de verkeerslichten weer normaal.

Tijdens de stroomstoring hebben zich geen gevaarlijke incidenten voorgedaan en is de openbare veiligheid continu gewaarborgd gebleven. Alarmnummer 112 was gewoon bereikbaar. Bij calamiteiten van deze omvang neemt de gemeente een coördinerende rol op zich.
Provincie:
Tag(s):