maandag, 30. maart 2009 - 9:08

Den Haag klaar voor Afghanistan-top

Den Haag

Den Haag is er klaar voor om vanmiddag en morgen de gasten uit ruim zeventig landen voor de Afghanistan-conferentie te ontvangen. Omdat de topontmoeting politiek gevoelig ligt, is het gebied waar de conferentie plaatsvindt hermetisch afgesloten.

Hekwerk
De politie Haaglanden is het afgelopen weekend druk bezig geweest met de beveiligingswerkzaamheden. Zo is het gebied hermetisch afgezet met hekwerk en kunnen mensen alleen toegang krijgen wanneer men is geaccrediteerd.

Explosieven-onderzoek
De delegatievoertuigen die de gasten van de luchthavens Schiphol en Rotterdam Airport naar Den Haag moeten brengen zijn inmiddels onderzocht door de marechaussee op mogelijke explosieven. Daarnaast heeft de politie Haaglanden naast extra politieauto’s ook 1500 extra agenten geleend bij andere korpsen.

Extra marechaussee Schiphol
Ook op de luchthaven Schiphol is extra marechaussee personeel ingezet. De marechaussee begeleidt de auto's van de buitenlandse deelnemers aan de Afghanistan-Top vanaf Schiphol tot de snelweg A4.

Luchtruim Den Haag gesloten
Van maandag 30 maart tot en met woensdag 1 april is een groot deel van het luchtruim boven de Randstad gesloten voor de meeste soorten vliegverkeer. Deze sluiting houdt direct verband met de grote internationale Afghanistan-conferentie die deze dagen in Den Haag plaats vindt.
Provincie:
Tag(s):