maandag, 5. januari 2009 - 16:40

Denk mee over de A6

Op 13 januari 2009 organiseren Rijkswaterstaat (RWS) en de gemeente Almere in het ROC Almere Buiten een thema-avond over de verbreding van de A6.

Tijdens deze avond krijgt u informatie over het wegontwerp en de inpassingsvoorstellen van RWS en de gemeente Almere. Daarnaast krijgt u de kans om aan te geven wat ú belangrijk vindt. Hiervoor zijn er drie workshops georganiseerd.

Workshops
De inrichting van het gebied om de weg moet nog ingevuld worden. Het gaat hier dan om de groenvoorzieningen, het water, de ontsluiting, hoe kom ik van de ene naar de andere kant en kan dat wel veilig? Van deze thema’s horen we graag wat u belangrijk vindt. De thema’s komen aan de orde in de volgende workshops:

Kromslootpark & Zilverstrand – wegontwerp A6
Het wegontwerp van de nieuwe A6 is ingrijpend voor Kromslootpark, Zilverstrand en Beginbos. In deze workshop willen wij met u nadenken over de toekomstige inrichting van deze gebieden en over wat u daarbij belangrijk vindt.

Weerwater – invullen en aansluiten
Ter hoogte van het Weerwater worden voor de verbreding van de A6 twee varianten uitgewerkt. Naast de bestaande hoge ligging wordt er een variant uitgewerkt die het mogelijk maakt om de A6 - eventueel in een later stadium - te overdekken. In deze workshop willen wij met u nadenken over de gevolgen die de twee verschillende varianten hebben op de directe omgeving.

3. Almere Buiten Oost – Inpassing verdubbelde A6
Hoe beleeft u als inwoner van Almere de A6 voor het gebied Almere Buiten-Oost? Dit kan de beleving zijn als u over de A6 rijdt of vanuit uw leefomgeving. Wat wilt u aan deze beleving veranderen? In deze workshop gaan we op een creatieve manier, rekening houdend met de toekomstige inrichting van de weg, met deze vragen aan de slag.

Programma & locatie
U bent vanaf 18.30 uur welkom op de thema-avond. U krijgt dan rustig de tijd om de verschillende ontwerpen te bekijken. Om 19.30 uur volgt een korte presentatie over de stand van zaken rondom de verbreding van de A6. Rond 20.00 uur gaan de workshops van start, na afloop worden de workshops besproken. De avond eindigt rond 21.30 uur.

De avond vindt plaats in ROC Flevoland, Straat van Florida 1, 1334 PA, Almere Buiten.

Aanmelden voor workshops
We willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Meldt u daarom aan vóór 13 januari en geef daarbij aan welke van de drie workshops uw voorkeur heeft. Aanmelden kan telefonisch via 036 - 5277723 of per e-mail via info@almere.nl. U ontvangt na inschrijving het definitieve programma van de avond per e-mail.

Bent u niet in de gelegenheid om 13 januari te komen, maar u wilt wel graag op de hoogte blijven van Almere A6, mail dan uw adresgegevens naar info@almere.nl of kijk op www.almere.nl/A6 of www.schiphol-amsterdam-almere.nl.
Provincie:
Tag(s):