dinsdag, 18. augustus 2009 - 18:40

Denzel Washington in gijzelingsdrama in NY Onderground

Amsterdam

De opwindende stad New York is de setting voor THE TAKING OF PELHAM 123, Tony Scott’s geslepen nieuwe thriller die vanaf 20 augustus in de Nederlandse bioscoop draait. The Taking of Pelham 123 speelt op ingenieuze manier met onze angst voor het onbekende en de angst voor een scenario zoals een metrokaping of bomaanslag onder de grond. H

Om te mogen filmen in de NYonderground moest het productieteam en de acteurs (zo’n 400 mensen) een cursus van acht uur volgen. Iedere dag werden de schoenen van 200 figuranten geïnspecteerd om te kijken of ze geschikt waren voor de rails. Production Designer Chris Seagers noemde filmen in de ondergrondse metrotunnels een opdracht die te vergelijken was met `een ingewikkelde missie die gepland moest worden met de precisie van een militaire operatie.

Twee topacteurs, Denzel Washingon en John Travolta (allebei New York filmveteranen — denk maar aan ‘The Bone Collector’ en ‘Ladder 49’) nemen het in de metrotunnels tegen elkaar op in een gevaarlijk duel. Ryder (John Travolta), een moderne gangster, kaapt een ondergrondse trein, gijzelt alle inzittenden en vraagt 10 miljoen dollar als losgeld voor hun leven.

Walter Garber (Denzel Washington) is de toezichthouder die het ongeluk heeft om de telefoon op te pakken en wordt al snel de enige persoon waar Ryder mee wil praten. Terwijl de spanning tot ongekende hoogte stijgt, gebruikt Garber zijn grote kennis van het metronet om Ryder om de tuin te leiden en de gijzelaars te bevrijden.

The Taking of Pelham 123 speelt op ingenieuze manier met onze angst voor het onbekende en de angst voor een scenario zoals een metrokaping of bomaanslag onder de grond. Het is de kracht van wat er ZOU kunnen gebeuren… En in welke andere metropool zou zulk een paniekaanval beter in scène gezet kunnen worden dan in New York, de stad die nooit slaapt?
Categorie:
Tag(s):