woensdag, 14. januari 2009 - 10:46

Derde keer auto vast in treinrails Buitenpost

Buitenpost

Rond negen uur vanochtend zijn een auto en trein met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de spoorwegovergang Oost in Buitenpost. Vermoedelijk is de auto vast komen te zitten op de rails. Van de twee inzittenden kon één vrouw op tijd wegkomen, waarna de trein de auto raakte en de andere vrouw bekneld raakte in de auto.

Om de vrouw uit de auto te kunnen halen moet de brandweer er bij komen. De vrouw is stabiel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het bleef echter niet bij één auto, voor het ongeval was er nog een bestuurder die waarschijnlijk dacht veilig over te kunnen steken omdat er een auto midden op het spoor stond. Vermoedelijk is ook deze auto geraakt en heeft die ernstige schade opgelopen.

Treinen tussen Buitenpost en Grijpskerk zullen naar verwachting van de NS de hele ochtend niet meer rijden in verband met het ongeval. Rond 10 uur stonden al zo'n 40 mensen op het station Buitenpost te wachten. Waarschijnlijk worden er bussen ingezet om de reizigers te vervoeren.

Opmerkelijk bij dit ongeval is, dat het niet de eerste keer is dat zoiets dergelijks gebeurd. Begin en halverwege december kwamen er ook al auto’s vast te zitten op het spoor. Alleen konden deze auto’s wel op tijd worden weggehaald of werd de trein op tijd gewaarschuwd.
Provincie:
Tag(s):