maandag, 19. oktober 2009 - 10:15

Dertig sollicitanten voor Vlieland

Vlieland

Commissaris van de Koningin J.A. Jorritsma heeft voor de vacature van burgemeester van de gemeente Vlieland dertig sollicitatiebrieven ontvangen.

Zeven brieven zijn afkomstig van vrouwelijke sollicitanten. Dertien kandidaten vinden hun politieke achtergrond bij de VVD, vijf bij GroenLinks, vier bij de PvdA, twee bij een lokale partij en één bij CDA, D66 en SP. Twee sollicitanten zijn partijloos, van één gegadigde is de politieke achtergrond nog onbekend.

Onder de sollicitanten bevinden zich twaalf (oud)wethouders en één oud-burgemeester. De overige sollicitanten hebben een andere bestuurlijke, ambtelijke of maatschappelijke achtergrond.

De commissaris van de Koningin maakt de komende tijd een selectie uit de kandidaten en legt die voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeente Vlieland. Met elk van deze kandidaten voert de vertrouwenscommissie één of meerdere gesprek(ken).

De commissie brengt vervolgens verslag uit aan de gemeenteraad en beveelt twee kandidaten aan. De raad vergadert daar achter gesloten deuren over en maakt daarna de nummer één van de aanbevelingslijst openbaar.
Mede aan de hand van deze aanbeveling volgt naar verwachting in januari volgend jaar de benoeming van de nieuwe burgemeester door de Kroon.

De vacature in Vlieland is ontstaan door het vertrek per 1 september jl. van mevrouw B.A.H. Galama in verband met haar benoeming tot burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Tot de nieuwe burgemeester aantreedt, is mevrouw P. Schadd-de Boer actief als waarnemend burgemeester op het eiland.
Provincie:
Tag(s):