woensdag, 15. april 2009 - 22:41

'Deuren hotelkamers waren niet brandveilig'

Haarlem/Hoofddorp

De Haarlemse bestuursrechter heeft op 9 april 2009 geoordeeld dat de deuren van de hotelkamers in het Hotel Restaurant de Beurs te Hoofddorp tijdens een controle door de gemeente niet voldeden aan de brandveiligheidseisen. Dit heeft de rechtbank woensdag 15 april bekendgemaakt.

De gemeente Haarlemmermeer heeft het hotel gelast om binnen zes maanden alle deuren van de hotelkamers te vervangen, onder verbeurte van een dwangsom van EUR 2500.

Het hotel heeft in beroep aangevoerd dat de termijn van zes maanden te kort is om hetzij aan te tonen dat de deuren aan de brandveiligheidseisen voldoen hetzij de deuren te vervangen.

De rechtbank is echter van oordeel dat deze termijn alleszins redelijk is in verband met het zwaarwegende belang van hotelgasten bij een brandveilig verblijf in het hotel.

‘Er hebben zich ook geen andere omstandigheden voorgedaan waardoor de gemeente Haarlemmermeer af moest zien van handhaven. De gemeente mocht handhaven ondanks dat de deuren inmiddels zijn vervangen’, aldus de bestuursrechter.
Provincie:
Tag(s):