dinsdag, 12. mei 2009 - 14:18

Diana Ross in GelreDome

Arnhem

De legendarische Diana Ross wordt dit jaar de headliner van de succesvolle concertreeks Symphonica in Rosso in het Arnhemse GelreDome. In navolging van Marco Borsato, Paul de Leeuw en Lionel Richie heeft de Amerikaanse ster aangekondigd om in het grootste Nederlandse muziekspektakel haar wereldwijde hits samen met het 40- koppig symfonisch orkest uit te voeren.

De vierde editie van Symphonica in Rosso vindt plaats op vrijdag 16 oktober 2009 en belooft dankzij de medewerking van superster Diana Ross het hoogtepunt van het muzikale jaar te worden.

Kaarten voor Symphonica in Rosso zijn vanaf zaterdag 16 mei om 10:00 uur te koop.

‘Ik kijk er bijzonder naar uit om op te treden in Nederland. Het Nederlandse publiek heeft vanaf het begin een bijzonder plekje in mijn hart gehad – ik ben er altijd erg warm onthaald. We zijn van plan om alle liedjes waar het Nederlandse publiek van houdt ten gehore te brengen, in één van de grootste producties die ik me maar voor kan stellen. Ik heb er nu al enorme zin in!’, zegt Diana Ross vanuit de VS.

Diana Ross heeft een ongekend aantal internationale tophits op haar repertoire, waaronder The Boss, Baby Love, Ain’t No Mountain High Enough, Chain Reaction, Why do Fools Fall in Love, Love Hangover en I’m Coming Out. Daarbij zijn de klassiekers van de Supremes nog niet eens opgeteld – stuk voor stuk meezingers voor iedereen. Haar unieke optredens zijn door miljoenen fans over de gehele wereld bijgewoond. De getalenteerde entertainer heeft voor deze “once in a lifetime performance� voor Symphonica in Rosso gekozen. Tijdens de show kan zowel gedanst worden als met romantische ballads worden meegezongen.

Uit geheel Europa worden fans verwacht voor dit evenement met internationaal hoog aanzien om het fantastische optreden van één van ’s werelds grootste concertartiesten en vocalisten bij te wonen.

Het fenomeen Diana Ross is een van de meest succesvolle vrouwelijke muziekartiesten aller tijden. Alleen al in de USA scoorde de veelzijdige zangeres maar liefst achttien nummer-1-noteringen. Zij nam hits op met ondermeer Marvin Gay, Lionel Richie, Stevie Wonder en Michael Jackson. Diana Ross wordt internationaal geprezen om haar vakmanschap en kwaliteiten als de zangeres die meerdere muziekgenres beheerst (van pop, disco, soul tot jazz). Diana Ross wordt over de gehele wereld gezien als een icoon op het gebied van entertainment, zij trad op bij memorabele gebeurtenissen over de gehele wereld, op Olympische Spelen, bij inauguraties van presidenten, tijdens de Superbowl, bij de uitreiking van Nobelprijzen.

Zij is een inspiratie voor vrouwelijke artiesten waaronder Beyonce, Whitney Houston en Mariah Carey.

Symphonica in Rosso staat bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekconcert van Nederland. De eerste drie edities van Symphonica in Rosso trokken in totaal ruim 590.000 bezoekers verdeeld over 19 uitverkochte GelreDome concerten. De combinatie van spetterende optredens van de grootste artiesten, een gigantisch podium, de speciale licht- en geluidstechnieken, goede akoestiek,indrukwekkende visuals en de kleur rood - en het in het rood geklede publiek- zorgen er ieder jaar voor dat Symphonica in Rosso een overweldigend concert is.

Symphonica in Rosso is een –naar wereldwijde maatstaven- gigantische productie. Zo werken meer dan 600 mensen mee aan de spectaculaire show en staan er op sommige momenten meer dan 120 personen op het immense podium.
Provincie:
Tag(s):