donderdag, 8. januari 2009 - 10:33

Dief door sporen in de sneeuw gevonden

Assen

Verse sporen in de sneeuw bracht de politie woensdag naar een woning in de Henriette Ronnerstraat in Assen alwaar een van diefstal afkomstige ligstoel werd aangetroffen. Nadat een bewoner van de Houtlaan woensdagmorgen de diefstal van twee in zijn achtertuin staande tuinstoelen ontdekte, constateerde hij verse schoensporen in de sneeuw.

De ingeschakelde politie volgde het spoor en kwam bij een woning aan de Henriette Ronnerstraat uit. Hier werd een van de stoelen aangetroffen. De bewoners verleenden hun medewerking aan het onderzoek en toonden daarbij hun schoenen maar deze voldeden niet aan het aangetroffen profiel en maat.

Toen een 21-jarige zoon opgetrommeld werd en ter plaatse verscheen, voldeed zowel de maat als het profiel aan het aangetroffen spoor. Hij ontkende de diefstal maar verklaarde een stoel gevonden te hebben en deze thuis neergezet te hebben. Hij werd aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een dagvaarding en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):