dinsdag, 4. augustus 2009 - 21:18

Diefstal 3000 katalysatoren bij autosloperij

Blokker

De eigenaar van autosloperij ‘De Ooievaar’ aan de Gildenweg kwam maandagochtend tot de ontdekking dat er was ingebroken in zijn bedrijf en er uit magazijn een partij van ruim 3.000 katalysatoren was gestolen. Dit heeft de politie dinsdag 4 augustus bekendgemaakt.

De daders zijn, waarschijnlijk zondagavond, via een parkje aan de achterkant van het bedrijf op het terrein gekomen. Mogelijk heeft één van de daders zich in laten sluiten want er waren bij de toegangsdeuren van het bedrijf geen braaksporen en deze konden alleen van binnenuit worden geopend.

De politie stelt een nader onderzoek in en de technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De bewakingsbeelden van het bedrijf worden door de politie bekeken en getuigen worden gehoord.

De eigenaar had de hoeveelheid katalysatoren in opslag in afwachting van een betere prijs. De waarde is thans gemiddeld 42 euro per stuk maar kan oplopen tot 80 euro vanwege de waardevolle metalen in een katalysator.

Diefstal van katalysatoren komt vaker voor, landelijk maar ook regionaal. Vorig jaar mei waren er 200 gestolen bij een autosloperij in Heerhugowaard en in november 300 bij een sloperij in Callantsoog.

De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op zondagavond 2 augustus en vraagt deze om contact op te nemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):