zaterdag, 3. oktober 2009 - 22:40

Dieren spelen met voer op dierendag

Emmen

Vandaag op dierendag worden de dieren in Dierenpark Emmen extra verwend met allerlei soorten speelvoer. Dat is voedsel dat ze niet dagelijks krijgen, maar af en toe bij verrassing.

De grote groep ringstaartmaki’s mag bijvoorbeeld op hun eiland op jacht naar de tientallen krekels die de verzorgers daar hebben losgelaten. In AmeriCasa, het Zuid-Amerikaans regenwoud in Emmen treffen de aapjes en vogels bijzondere exotische vruchten aan tussen de planten en krijgen de schildpadden en vissen een portie mosselen. Het is de bedoeling dat de dieren net als in de natuur het lekkere eten wel moeten zoeken of er moeite voor moeten doen. Daarnaast delen de verzorgers voer uit, maar worden ook de bezoekers uitgenodigd te helpen om de bavianen en de olifanten een appeltje toe te werpen of de giraffen stukken wortel en appel te geven.

Ook tijdens presentaties bij de olifanten, bavianen, zeeleeuwen krijgen de dieren extra lekkere hapjes van hun vaste verzorgers, die daarbij de hulp van kinderen zullen inroepen. De presentaties zijn op vaste tijden, maar het speelvoer voor de andere dieren wordt op een groot aantal verrassende tijdstippen uitgedeeld. Zo wordt 4 oktober een dierendag vol verrassingen voor de dieren en de kinderen die de verzorgers mogen helpen.
Provincie:
Tag(s):