vrijdag, 23. oktober 2009 - 21:38

Dierenpark Emmen tijdelijk in bezit van zeldzame reuzenpanda

Emmen

Dierenpark Emmen krijgt er binnenkort een nieuwe attractie bij. De reuzenpanda, die zijn naam eer aandoet, draagt de naam YangYo en komt uit de Chinese provincie Shaanxi. Vanaf 10 november is het uiterst zeldzame dier tijdens de speciale openingstijden van het Dierenpark door jong en oud te bezichtigen.

Hans Bosma, Algemeen Directeur Dierenpark Emmen, is bijzonder trots op het bezoek van de reuzenpanda. “Onze band met China is dit jaar versterkt en wij vinden het heel bijzonder dat onze Chinese collega’s YangYo tijdelijk aan ons toevertrouwen. Buiten China zelf is de reuzenpanda een absolute zeldzaamheid in dierentuinen.“

Reuzenpanda’s die in het wild leven zijn heel schuw en nauwelijks vindbaar. Maar Bosma verzekert de dierenparkbezoekers dat dit bij YangYo niet het geval is. “De reuzenpanda leeft hier niet geïsoleerd, hij laat zich goed zien. Er is zelfs geen omheining, hij komt niet van z’n plek en hij valt bijzonder goed op. Juist tijdens de avonduren. Daarom is YangYo alleen tijdens de speciale openingstijden van 16.00 t/m 22.00 uur te aanschouwen.”
Provincie:
Tag(s):