dinsdag, 7. april 2009 - 11:39

Dieven van politiefiets opgespoord via internet

Utrecht

De politie heeft via internet drie jongemannen opgespoord die vrijdagmorgen 20 maart een politiemountainbike stalen. Maandag 6 april zijn de verdachten aangehouden en verhoord.

Op vrijdag 20 maart kregen agenten omstreeks 04.15 uur een melding dat een persoon onwel was geworden op het Janskerkhof. De agenten, die op de politiemountainbike ter plaatse kwamen, ontfermden zich samen met ambulancepersoneel over het slachtoffer. De fiets op slot zetten, had geen prioriteit. Dit had echter wel tot gevolg dat de fiets korte tijd later bleek te zijn gestolen.

Omdat al snel het vermoeden rees dat dit een baldadige actie was, keken agenten op internet uit naar een eventueel filmpje van de diefstal. Dat vonden ze enkele dagen later op youtube.com; de jongens vertelden op trots dat het hen gelukt was om de fiets van een agent te stelen. Ze waren niet in beeld, maar noemden elkaars voornamen en een korte zoektocht op internet, onder andere via hyves.nl leverde daarbij ook achternamen en woonplaatsen op.

De politie ontbood de jongemannen maandag 6 april op het politiebureau. Daaraan gaven ze gehoor. De twee 19-jarige mannen uit Utrecht en Amstelveen en een 17-jarige jongen uit Hilversum, bekenden de diefstal en gaven aan veel spijt te hebben van hun daad. Ze waren dronken geweest en hadden zich niet gerealiseerd dat de agenten hun fiets nodig hadden om naar een volgende spoedmelding te gaan. De fiets werd een dag later al teruggevonden. De mannen gaven maandag nog wat spullen terug die ze van de fiets hadden gehaald.
Provincie:
Tag(s):