donderdag, 8. januari 2009 - 11:18

Digitaal je belastingzaken regelen: het kan in Almere

Almere

Bij 50.000 Almeerse huishoudens valt deze week een kaartje van de gemeente in de bus. Almere nodigt haar inwoners daarin uit gebruik te maken van het digitaal aanslagbiljet.

Iedereen die zich aanmeldt krijgt het jaarlijkse aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen niet meer in de brievenbus, maar ontvangt het biljet via de eigen internetbankieromgeving.

Het digitaal aanslagbiljet biedt Almeerders een aantal voordelen. De digitale nota geeft direct een overzicht van alle gemeentelijke aanslagen met een complete betaalhistorie.

Met enkele muisklikken kan men het bedrag overmaken. Dit betekent dat men nooit meer acceptgiro’s hoeft over te tikken.

Aanmelden
Het digitaal aanslagbiljet is te ontvangen door klanten van Postbank, Rabobank en ABN AMRO. Almeerders kunnen zich via hun eigen internetbankieromgeving aanmelden voor de ‘Digitale Nota’.

Digitale dienstverlening
Via het digitaal aanslagbiljet kan men doorklikken naar het Digitaal Loket op www.almere.nl. Hier kan men nog meer belastingzaken regelen, bijvoorbeeld digitaal het taxatieverslag voor de WOZ inzien of digitaal kwijtschelding aanvragen. Hondenbezitters kunnen hun hond aanmelden.

Meer voordelen
Naast het gebruiksgemak voor de belastingbetaler heeft het digitaal opleggen van aanslagen ook voor de gemeente voordelen. Druk- en portokosten van het papieren aanslagbiljet worden uitgespaard. Daarnaast loopt de verwerking van de betalingen vlotter en komen er minder foutieve betalingen binnen. Bovendien is het digitaal versturen beter voor het milieu door minder papierverbruik.

Gecombineerd aanslagbiljet
Het gecombineerde aanslagbiljet voor gemeentelijke belastingen bestaat voor de meeste mensen uit heffingen voor rioolrechten, afvalstoffenheffing en OZB (onroerende-zaakbelasting). Ook de hondenbelasting wordt via de gecombineerde aanslag geïnd.

De jaarlijkse combi-aanslag voor gemeentelijke belastingen wordt eind februari verstuurd. Mensen kunnen zich tot 26 januari 2009 aanmelden bij hun bank.
Provincie:
Tag(s):