woensdag, 28. januari 2009 - 11:07

'Dit record doet Van der Sar echt wat'

(Elfvoetbal) Edwin van der Sar is sinds dinsdagavond recordhouder in de Premier League. De doelman van Manchester United hield in het duel met West Bromwich Albion (0-5) opnieuw zijn doel schoon en daarmee is hij nu 1032 minuten niet gepasseerd. De 38-jarige goalie verbreekt het record van Chelsea-doelman Petr Cech, die in 2005 1025 minuten geen tegentreffer kreeg.

Van der Sar is al elf duels niet gepasseerd. De laatste keer dat hij een tegentreffer kreeg, was op 8 november 2008. Toen klopte Samir Nasri van Arsenal hem in de 48ste minuut. Dat duel verloor Manchester United met 2-1. Daarna werd er negen keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld.

Manager Alex Ferguson was bijzonder trots op Van der Sar. "Edwin heeft een fantastische carrière, maar hij wilde dit record erg graag pakken. Je kon aan hem zien dat het hem echt wat deed", aldus de Schot tegenover de BBC.

Van der Sar zelf bleef bescheiden. "Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Voor het team is het geweldig dat we dit record hebben. Ik moest geconcentreerd blijven en de verdedigers en middenvelders scherp houden. We zijn extra blij met het record, omdat de verdediging door schorsingen en blessures steeds in wisselende samenstelling heeft gespeeld."

Naast Van der Sar is verdediger Nemanja Vidic de enige speler die alle 1032 minuten van het record meemaakte. Zaterdag kan Man United het record uitbreiden. Dan speelt de koploper thuis tegen Everton.
Categorie:
Tag(s):