donderdag, 1. januari 2009 - 16:46

Diverse branden in de regio

De brandweer in de provincie Groningen is in de oudejaarsnacht van 18.00 uur tot aan nieuwjaarsmorgen in totaal 196 keer uitgerukt voor een brandmelding. Een groot gedeelte van de inzetten was voor rekening van de brandweer in de stad Groningen: zij moesten in totaal 71 keer in actie komen. De overige korpsen in de provincie kwamen in totaal 125 keer in actie.

Aan het begin van de avond kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Menadostraat te Groningen. Uiteindelijk bleek het hier te gaan om een bank tegen de woning aan die door een vuurpijl in brand was geraakt. De brandweer kon deze brand direct blussen.

In de vroege ochtend van 1 januari kwam tenslotte een melding binnen van een woningbrand boven een bakkerij aan de Torenstraat in Winschoten. Omdat onduidelijk was of er nog mensen binnen waren en vanwege het type bebouwing werd opgeschaald naar zeer grote brand. Ter plaatse bleken er geen mensen meer in de woning te zijn, maar was de brand aan de achterzijde van het pand wel reeds uitslaand.

De korpsen van Winschoten, Scheemda, Oude Pekela, Veendam en Groningen bestreden de brand met groot materieel. Omdat de kans bestond dat de brand over zou slaan naar naastgelegen panden werden deze uit voorzorg enige tijd ontruimd. De inzet concentreerde zich vervolgens op het voorkomen van overslag. Uiteindelijk kon de brandweer de brand beperkt houden tot de betreffende woning, die wel grote schade opliep. De bakkerij onder de woning heeft rook- en waterschade opgelopen. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Provincie:
Tag(s):