vrijdag, 2. januari 2009 - 14:14

Diverse branden op nieuwjaarsdag

Er zijn diverse branden geweest in de nasleep van de jaarwisseling. Samen met de brandweer moest de politie verschillende branden blussen.

Wolvega: op de kruising bij de Splitting was donderdagmiddag weer een brandhaard aangestoken. Op de brandstapel lagen onder andere huishoudelijk afval. De brandweer heeft de brand geblust en de gemeente heeft de restanten verwijderd.
Wolvega: ook op de Kruisstraat was weer een brandje aangestoken waar steeds nieuw materiaal op gegooid werd. Ook hier heeft de brandweer de brand geblust en de gemeente de restanten opgeruimd.
Leeuwarden: in de Ferdinand Bolstraat stond donderdagavond een heg in brand. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen, maar kon geen uitsluitsel geven of de brand was aangestoken.
Heerenveen: in de Anjelierstraat is om onbekende reden ook een flinke brand ontstaan in een afscheidingsheg tussen twee woningen. De bewoners konden de brand onder controle krijgen. De brandweer heeft de nazorg gedaan.
Zwaagwesteinde: op de kruising Leeuwerikstraat met de Lijsterstraat was begin donderdagavond weer een brandje aangestoken. Politie heeft dit samen met een buurtgenoot kunnen blussen.
Heerenveen: in een hofje van de Morra was donderdagmiddag een vuur van de oudejaarsnacht door jongeren weer opgelaaid. Bewoonster heeft het uitgemaakt.
Provincie:
Tag(s):