maandag, 19. oktober 2009 - 11:06

DNB activeert depositogarantiestelsel voor DSB

Amsterdam

De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) heeft op 19 oktober 2009 het depositogarantiestelsel in werking gesteld voor rekeninghouders van DSB Bank N.V. te Wognum.

Deze stap volgt op het faillissement van DSB Bank N.V. dat op 19 oktober 2009 om 9:00 uur is uitgesproken. Voorafgaand aan het faillissement was sinds 12 oktober 2009 11.15 uur de noodregeling van toepassing op DSB Bank N.V.

Het depositogarantiestelsel vergoedt onder bepaalde voorwaarden tegoeden op betaal- en spaarrekeningen tot een maximum van 100.000 euro per persoon.

Ingeval van een 'en/of-rekening' kunnen beide rekeninghouders voor een vergoeding uit hoofde van het depositogarantiestelsel in aanmerking komen. Tegoeden zullen eerst worden verrekend met eventuele schulden (hypotheek, lening) van rekeninghouders aan DSB Bank N.V..

Rekeninghouders worden binnenkort via krantenadvertenties en de DNB-website nader geïnformeerd over de inwerkingtreding van het depositogarantiestelsel.

Medio november kunnen de rekeninghouders een brief verwachten met instructies voor het aanvragen van een vergoeding. Het streven is de uitkeringen zo snel mogelijk te doen plaatsvinden, waarbij het grootste deel van de aanvragen vóór de kerstdagen zal zijn gehonoreerd.

Voor eventuele vragen over het depositogarantiestelsel kunnen DSB-rekeninghouders terecht op de website van DNB of bij haar Informatiedesk, tijdens kantooruren via telefoonnummer 0800 – 020 1068 (gratis).
Provincie:
Tag(s):